logotype

      

                          

 

                 flags
START | GALLERI | SMYCKEN | NUUMMITE | | KONTAKT | BESTÄLLNING

VÄLKOMMEN TILL ERIK GRÖNDAHLS HEMSIDA

 

 

Mina smycken har stram stil och jag strävar efter att hitta det enkla i formen. Detta gör dem tidlösa och enkla att bära både till vardag och fest. Tanken är också att man ska se att det är just ett GRÖNDAHL man bär.

 

Image0003

Lusten att skapa alltid har funnits inom mig. Jag växte upp i Malmö och redan som ung  började jag göra egna smycken. Att jag ville fortsätta med mitt skapande visste jag redan som tonåring. Min utbildning till guldsmed gjorde jag i Köpenhamn på Københavns Tekniske Skole. Jag återvände senare till Köpenhamn för att bygga på min utbildning som guldsmed till att också bli formgivare.

Idag är det lusten att skapa som driver mig framåt. Den tillfredsställelse jag känner när bilden i mitt huvud till slut stämmer med det mina händer skapar är stor men den glädje jag känner när mina smycken bärs är minst lika stor.

 

Jag arbetar uteslutande i guld, silver och stenar. Den grönländska Nuummiten har vunnit mitt hjärta. Varje sten är helt unik, det är en vacker smyckesten som alltid har en ny sida att visa för betraktaren. Jag har valt att ge mina smyckeserier grönländska namn och jag känner stort intresse för den grönländska kulturen. Med mina smycken hoppas jag bidra till grönländarnas arbete med att ge Nuummiten en plats på marknaden som Grönlands opal.

 

Vid sidan av mina smyckesserier finns också ett antal udda smycken som kanske växer vidare till nya serier i framtiden. Jag har också en liten produktion av ”symbolsmycken” som tillverkas i samarbete med beställaren, t ex examenssmycke, släktsmycke eller logosmycken.

 

 

Erik Gröndahl

www.e-grondahl.seE-post: info@e-grondahl.seTelefon: 0707 - 31 93 36